BeterOud?

Werkvorm: innovatief voorbeeld

'Zelf actief blijven, bij blijven, zin geven aan je leven. Volgens mij is dat het belangrijkste bij goed oud worden, ' zegt Gonny de Vries (80). Tientallen ouderen hebben zich de afgelopen jaren gebogen over de wat ouderen zelf belangrijk vinden als het gaat over wonen, zorg en welzijn.  Deze vragen zijn verwerkt in een instrument: een waardevolle, onmisbare inspiratiebron en praktisch handvat voor iedereen die zich bezighoudt met preventie bij ouderen. Op het NCVGZ geven ouderen van BeterOud een toelichting op dit instrument en waardevolle projecten. Speciale aandacht wordt gegeven aan het voorbeeldproject ‘Is alles besproken voor Nu Zo en Later?’ dat gericht is op oudere migranten.

De sessie start met een inleidende presentatie waarna het project ‘Is alles besproken, voor nu zo en later’ langs de meetlat van de ouderen wordt gelegd. Je krijgt beter zicht op wat jij als professional kan doen om de kwaliteit van leven van ouderen te verbeteren. En hoe het ontwikkelde toetsingskader je daarbij kan helpen. Speciale aandacht is er voor ouderen met een migrantenachtergrond, en hoe je beter zicht krijgt op hun wensen en behoeften.

Na de inspirerende presentaties is er ruimte voor vragen en discussies. Jouw inbreng en het delen van je eigen ervaringen wordt daarbij op prijs gesteld. Aan het einde van de sessie krijg je het toetsingskader mee. Een praktisch instrument waar je als professional direct mee aan de slag kunt.

Bij deze sessie zijn betrokken: Miranda Wesselink (KBO-PCOB), Jeanny Vreeswijk (Netwerk van oudere migranten NOOM), Wim van Minnen (lid programmacommissie Nationaal Programma Ouderenzorg - en ouderenvertegenwoordiger) en Marjet van der Vegt (ZonMw)

  • Deel deze informatie:
  • Facebook Social Share
  • Twitter Social Share
  • Linkedin Social Share