Jongeren en gezondheid in een digitale wereld

De track ‘Jongeren en gezondheid in digitale wereld’ gaat in op de digitalisering van de maatschappij, en specifiek binnen de wereld van jongeren. Dat biedt ook kansen voor gezondheid. E-Health wordt gezien als de ‘heilige graal’ van effectieve en duurzame jeugdgezondheid(szorg).

Met jou kijken we naar de kansen die E-Health biedt binnen de context van de jeugdgezondheid, het onderwijs en de gemeente vanuit het perspectief van de gebruiker, beleidsmaker en jeugdprofessional, en presenteren we u een aantal innovatieve voorbeelden. Er is nog heel veel ruimte om de impact van E-health te vergroten, waarbij onder andere het (blijvend) gebruik een lastig dilemma is. De vraag is dus hoe we digitale gezondheidszorg kunnen inzetten voor preventie, duurzame gedragsverandering en gezondheidswinst.

Samen met jongeren, jou en deskundigen op het gebied van sociale media verkennen we de mogelijke oplossingen, zoals de inzet van sociale media. De digitalisering biedt ook andere uitdagingen als het gaat om de gezondheid van jongeren, denk aan mediawijsheid, ‘cyberpesten’ en digitale stress. Hoe kunnen we hier op een effectieve manier mee omgaan?
We zien je graag bij de track ‘Jongeren en gezondheid in digitale wereld’ op het NCVGZ op 10 april 2018.


Trekker: TNO
Contactpersoon: dr. Pepijn van Empelen

  • Deel deze informatie:
  • Facebook Social Share
  • Twitter Social Share
  • Linkedin Social Share