Langer gezond leven

Vraag aan mensen wat ze het belangrijkste vinden voor zichzelf en hun naasten en de overgrote meerderheid antwoordt: leven in goede gezondheid. Een lang, gezond leven is ook van groot belang voor de vitaliteit en veerkracht van onze samenleving als geheel. Een belangrijke maatschappelijk opgave.

Wat hebben we voor jou in petto op de 10de april? We starten zoals jij en ik ook ooit begonnen zijn: bij het begin. Wat is de maatschappelijke winst die we kunnen behalen met gezond zwanger worden en zijn? Welke preventieve maatregel zijn er effectief voor een gezonde start? En later? Hoe stimuleren we volwassen een gezonde leefstijl te omarmen en daarna ook vol te houden? Hoe zorgen we ervoor dat iedereen gezond oud wordt?

Samen met jou zoeken we antwoorden op deze vragen. Maar ook: hoe zorgen we ervoor dat kennis ontwikkeld wordt die aansluit bij waar de praktijk behoefte aan heeft? En hoe kunnen wij samenwerking stimuleren tussen praktijkprofessionals en onderzoekers, om deze kennis toe te passen? We zijn heel benieuwd naar jouw idee├źn en zien je graag op 10 april

Trekker: ZonMw
Contactpersoon: Fleur Boulogne

  • Deel deze informatie:
  • Facebook Social Share
  • Twitter Social Share
  • Linkedin Social Share