12.15 uur - Interview met Walter Amerika, door Harry Starren

Over Walter

Walter Amerika is sinds november 2014 Connector in Chief bij U CREATE, het Centre of Expertise voor Future Health Design in Utrecht. U CREATE is opgericht door de Hogeschool Utrecht en de Hogeschool voor de Kunsten Utrecht, in samenwerking met UMC Utrecht, Rabobank en Ordina. 

Door middel van innovatieversnelling, kennisontwikkeling en talentpromotie, ondersteund het centrum zorg- en creatieve professionals om te werken aan nieuwe of verbeterde producten, diensten en ervaringen. Altijd ontwikkeld vanuit het perspectief en het belang van de patiënt, de burger of de zorgconsument. Dat doen ze in de regio Utrecht, als kwartiermaker in de City Deal Health Hub en het regionale programma voor betere zelfzorg Uzelf, maar ook landelijk met de topsectoren Creatieve Industrie en Life Sciences & Health. Internationaal maken ze zich hard voor de exportwaarde van toegepaste creativiteit in de zorg onder de naam Dutch Health Design.

 

U CREATE - WE CONNECT, Centre of Expertise Future Health Design
Gezond opgroeien, gebalanceerd leven, gelukkig oud worden en waardig sterven. Het is wat we allemaal willen en allemaal zouden moeten kunnen. Maar dat betekent wel dat we zorg en welzijn beter moeten vormgeven met elkaar. U CREATE brengt daarom de expertise van dokters & designers bij elkaar: de dokter die alles weet van het verlenen van de juiste zorg en de designer die alles weet van het vertalen van die zorg naar producten of diensten waar jij zelf iets mee kan.

Klik hier om het interview te bekijken.

 

  • Deel deze informatie:
  • Facebook Social Share
  • Twitter Social Share
  • Linkedin Social Share