Debat E-Health, daar worden we toch beter van?!

De gasten in dit debat zijn:

Drs. Jolande Tijhuis (voorzitter Raad van Bestuur Vincent van Gogh)
Sinds 2011 is Jolande bestuursvoorzitter van Vincent van Gogh voor geestelijke gezondheidszorg. In de afgelopen jaren heeft zij onder andere de GGZ ‘gewoon anders’ op de kaart gezet, door met verzekeraars en stakeholders een nieuwe spannende weg in te slaan.
"We willen koploper zijn in de zorg en het gesloten karakter van de sector en de organisatie openen voor de wereld. Dat vraagt aanpassingsvermogen, inzet en wilskracht van mensen die binnen de organisatie werken. Ook van mij. Het veranderen van processen en methodes is niet van de ene op de andere dag gerealiseerd. Geduld is het toverwoord. En nog veel belangrijker: vertrouwen! Eerder vervulde ik eindverantwoordelijke functies in de corporatiesector, zakelijke dienstverlening, ICT, hoger onderwijs en ben ik consultant geweest bij Twynstra Gudde. Ik heb de opleidingen Biologie en Bedrijfskunde gevolgd en later managementopleidingen bij INSEAD, IMD, MIT en Nyenrode. Tevens ben ik sinds mijn 28e toezichthouder in allerlei sectoren, waaronder commissaris bij Waarborgfonds Sociale Woningbouw (WSW). Mijn brede ervaring en achtergrond komt goed van pas bij de transformatie die de Geestelijke Gezondheidszorg momenteel doormaakt. Het is verandermanagement pur sang. Als je een organisatie wilt veranderen moet je kijken waar de energie in mensen zit en onderzoeken waar je moet interveniëren om de verandering te realiseren. Bovendien pleit ik ervoor om jongeren een kans te geven. Zij hebben vaak meer lef, kunnen vaak beter verbinden waardoor er enthousiasme in de tent vrij komt."


Aart-Jan van Triest (Fitchannel)


Mr. dr. Theo Hooghiemstra (directeur Hooghiemstra & Partners en Expert-bestuurder bij MedMij)
Mr.dr. Theo Hooghiemstra is bestuurskundige en jurist. Hij schreef een proefschrift over ‘Informationele zelfbeschikking in de zorg’. Hooghiemstra werkte bij de AP, Nictiz en PBLQ. Ook was hij directeur van de RVS. Sinds 1 januari 2019 is hij benoemd als bestuurder van de stichting MedMij (bevordert vertrouwde gegevensuitwisseling tussen zorgaanbieders en leveranciers van persoonlijke gezondheidsomgevingen) en directeur van Hooghiemstra & Partners, voor strategisch en juridisch advies. 


Dr. Thomas Plochg (Federatie voor Gezondheid)
Thomas Plochg is directeur van zowel de Federatie voor Gezondheid als de Stichting Nederlands Congres Volksgezondheid. Daarnaast is hij partner en oprichter van Thomas Plochg Advies. In zijn hoedanigheid als directeur geeft hij mede vorm aan de beweging van nazorg naar voorzorg. Zijn advieswerk spitst zich toe op onderwijs en onderzoek rondom voorzorg. Zijn expertise is interdisciplinair met als inhoudelijke zwaartepunten nieuwe beroepen en opleidingen, verdienmodellen op gezondheid, eHealth en gezondheid, en complexiteit denken. Hij is betrokken bij het nationale preventieakkoord en één van de initiators van het vitaliteitscontract.  • Deel deze informatie:
  • Facebook Social Share
  • Twitter Social Share
  • Linkedin Social Share