Public Health next step

Nieuwe perspectieven op preventie en gezondheidsbevordering

donderdag 11 april 2019 - Jaarbeurs Utrecht

De voorbereidingen voor het NCVGZ congresprogramma zijn in de afrondende fase. Er is hard gewerkt aan een mooi programma dat niet alleen inspireert en verbindt maar ook een actieve bijdrage van deelnemers vraagt. En er zijn nieuwe elementen toegevoegd zoals bijvoorbeeld de track Pitch & Patch waarin een pitcher en een deskundig panel een idee, project of onderzoek op het gebied van publieke gezondheid en preventie naar een hoger plan proberen te brengen.

Als u al eerder aan het Nederlands Congres Volksgezondheid heeft deelgenomen en/of zich als geïnteresseerde heeft aangemeld, dan heeft u 4 februari de uitnodiging (per mail) ontvangen. De registratie voor het congres start staat nu ook open. We hopen u te ontmoeten op 11 april a.s. in de Jaarbeurs in Utrecht!

Aanmelden

Programma

08.30 – 09.15 uur       Inloop met koffie/thee
09.15 – 09.20 uur       Plenaire opening door Lea Bouwmeester
09.20 – 09.50 uur      Wilhelmina Rouwenhorst lezing door prof. dr. Sarah Durston
09.50 – 10.20 uur       Kansen en bedreigingen van de opkomende digitale gezondheidsmarkt
                                        Debat o.l.v. Lea Bouwmeester met onder anderen Thomas Plochg (Federatie voor Gezondheid),
                                        Theo Hooghiemstra (PBLQ) en Aart-Jan van Triest (Fitchannel).
10.30 – 12.00 uur         1e ronde deelsessies, keuze uit 9 tracks 
12.00 – 12.30 uur         Uitreiking Public Health Proefschriftprijs en MIP prijs (Meest Invloedrijke Persoon in de Public Health 2018)
12.30 - 13.45 uur          Lunchpauze
13.45 – 15.00 uur         2e ronde deelsessies, keuze uit 9 tracks
15.00 – 15.30 uur         Koffiepauze
15.30 – 17.00 uur         3e ronde deelsessies, keuze uit 9 tracks
17.00 – 18.00 uur         Borrel

Tracks

Stel zelf je ideale programma samen. Kies je voor de diepgang van een bepaald thema of ga je juist voor de volle breedte? Volg alle deelsessies uit een track of kies per track een aantal deelsessies. We hebben het programma zo ingedeeld dat je tussen tracks en deelsessies kunt switchen. Er is voor gekozen niet vooraf te laten inschrijven voor de deelsessies. Ter plekke geldt: vol is vol.

Elke track bestaat uit drie deelsessies en per track vinden de sessies in verschillende zalen plaats
* de eerste van 10.30-12.00 uur
* de tweede van 13.45-15.00 uur
* de derde van 15.30-17.00 uur

De nieuwe opzet van het congres vind je ook terug in de gekozen werkvormen; Public health in samenwerking, Werkatelier, Kennisplein en Masterclasses. Klik hier voor meer informatie over deze werkvormen.

Track Sociale ontwrichting in Nederland: als de grond onder je voeten weg valt

 • Ingevuld door GGD West Brabant i.s.m. GGD Groningen

 • Kijk vanuit het perspectief van de burger, de professional en de wetenschapper naar twee voorbeelden van sociale ontwrichting die grote gevolgen hebben voor de publieke gezondheid: het vraagstuk van permanente campingbewoning aan de hand van de casus Fort Oranje en de casus over de aardbevingen- problematiek in Groningen. Ervaar wat er gebeurt als je door een bepaalde bril kijkt en ga hierover met elkaar in gesprek.

 • Meer...

Track Armoede, eenzaamheid, gezondheid, preventie, gemeente

 • Ingevuld door Movisie

 • In Nederland geeft 43% van de mensen aan dat zij zich eenzaam voelen en maar liefst 10% van de mensen geeft aan zich zeer eenzaam te voelen. Op grond van demografische en maatschappelijke ontwikkelingen is de verwachting dat dit percentage zal stijgen. Je af en toe eenzaam voelen, hoort bij het leven. Vaak gaat dat gevoel vanzelf over.

 • Meer....

Track Omgeving en gezondheid: een sterk duo

 • Ingevuld door RIVM

 • In deze track kijken we over de grenzen van de volksgezondheid heen. Waar kun je in gemeenten op aanhaken waar het gaat om gezondheid? Hoe sluit je aan bij beleid op het terrein van wonen, werken, recreëren, groenvoorzieningen? Met welke partners werk je dan samen en hoe ga je om met verschillende belangen? Hoe neem je mee wat burgers zelf belangrijk vinden en hoe zij hun omgeving het liefste zouden zien?

 • Meer...

Track Voortbouwen op 20 jaar Preventie

 • Ingevuld door ZonMw

 • Kennis en inzichten uit 20 jaar ZonMw Preventie onderzoek en ervaring met implementatie: wat kan de praktijk daar nu mee? De track bestaat uit 3 interactieve sessies met inbreng van experts en het veld.

 • Meer...

Track Samen op weg naar een Rookvrije Generatie

 • Ingevuld door Trimbos Instituut

 • Als onderdeel van het Preventieakkoord hebben tientallen landelijke en lokale organisaties en de landelijke overheid zich verbonden om samen een Rookvrije Generatie te bereiken. Dat betekent geen rokende kinderen meer en minder dan 5% rokende volwassenen in 2040.

 • Meer...

Track Jonge Professionals - Reis om de wereld in 255 minuten

 • Ingevuld door jonge professionals als Hanaâ Benjeddi en ondersteund door NSPOH i.s.m. Federatie voor Gezondheid

 • Ga mee op reis langs jezelf en de wereld. Aan de hand van het ervaringsverhaal van een jonge dokter in de vluchtelingenkampen van Lesbos worden een aantal belangrijke thema’s verkend.

 • Meer...

Pitch & Patch

 • PeP je project, idee of onderzoek op in de track Pitch & Patch

 • Heb je een vernieuwend idee, onderzoek of project op het gebied van publieke gezondheid en preventie? Is er een vervolgstap of opPePper nodig in jouw onderzoek of project? Hoe vertaal je jouw resultaten naar de praktijk? Kun je inspiratie, tips of reflectie van experts uit verschillende disciplines gebruiken? Presenteer je idee, onderzoek of project dan in de track Pitch & Patch op het NCVGZ 2019.

 • Meer...

Café Weltschmerz

 • Word jij straks geïnterviewd in Café Weltschmerz?

 • Het NCVGZ is op zoek naar bevlogen sprekers, en dus misschien wel naar jou! Op het congres is ruimte om jouw verhaal rondom gezondheid, preventie, positieve gezondheid of het preventieakkoord te vertellen in Café Weltschmerz. Wil jij worden geïnterviewd of ken je iemand die geïnterviewd wil worden over dé actuele maatschappelijke thema’s uit het publieke domein? Dat kan!

 • Meer...

Gesponsorde track

 • Informatie volgt

Inspiratiemarkt

 • Op de Inspiratiemarkt verwelkomen wij graag organisaties en bedrijven met een breed aanbod in en voor de publieke gezondheid. Zowel non-profit organisaties als commerciële bedrijven. Heb je interesse, neem dan snel contact op. Er zijn maar 25 plaatsen beschikbaar.

 • Meer...

Aanmelden

 • De deelnamekosten bedragen net als voorgaande jaren € 225,- (geen BTW verschuldigd).
 • Betaling kan direct na inschrijving (je komt in een betaalscherm) of op basis van je factuur die je ontvangt bij je bevestiging; ook daarbij voegen we de betaallink nogmaals toe.
 • Indien je direct betaalt, ontvang je alsnog een factuur voor je administratie, waarop het betaalde bedrag is vermeld.
 • Studenten (niet-zijnde PhD) ontvangen 50% korting na het toesturen van hun collegekaart. Wij verwerken deze korting handmatig na aanmelding/ontvangst van de collegekaart. Je kunt dan betalen op basis van je factuur.
 • Sprekers in een sessie krijgen (mogelijk) korting op het deelnametarief. Meld s.v.p. bij inschrijving onder 'extra' dat je een spreker bent. Let wel: de korting wordt ná je registratie door ons verwerkt. 
 • Eventueel kun je tòt 1 april a.s. kosteloos annuleren. Daarna ben je de volledige deelnamekosten verschuldigd.
 • Mocht je verhinderd zijn dan kun je ook een collega jouw plaats laten innemen; wij horen dat wel graag van je (per mail naar info@decongresbalie.nl)

Voor vragen rondom aanmelden en registratie kun je terecht bij info@decongresbalie.nl | 06-10165256

CONGRESLOCATIE JAARBEURS UTRECHT

Nieuws

Meer nieuws
ScreenShot049.jpg

Meest Invloedrijke Persoon in de Publieke Gezondheid 2018

Het is weer zover! Voor de negende keer verkiezen we de Meest Invloedrijke Persoon in de Publieke Gezondheid. Iedere dag zetten duizenden mensen zich in voor een betere publieke gezondheid van alle Nederlanders. Maar wie maakt voor jou in 2018 het verschil? Geef jouw favoriet door vóór 28 maart!

Lees meer
afstudeerhoedje.png (1)

PH Proefschriftprijs

Op het NCVGZ 2019 wordt wederom de Public Health proefschriftprijs toegekend. Tijdens het congres krijgen de 4 of 5 hoogst gewaardeerde kandidaten de gelegenheid om hun proefschrift te presenteren.

Lees meer

Nieuwsbrieven

Blijf op de hoogte van de ontwikkelingen in het congres. De tweewekelijkse nieuwsbrieven vindt u hier allemaal terug!

Lees meer

Over het NCVGZ

Het Nederlands Congres Volksgezondheid is al meer dan 15 jaar hét toonaangevende congres op het gebied van de public health. Met de introductie van een ander concept (de invoering van tracks, één in plaats van twee dagen) is een nieuwe, succesvolle weg ingeslagen die in 2019 vervolg gaat krijgen. Werken & co-creëren, kennis delen en ontmoeting staan centraal. Op dit moment wordt volop gewerkt aan de invulling van het programma. We zullen de site regelmatig updaten met de nieuwste informatie.

Graag tot op 11 april; zorg dat je erbij bent! Je kunt je hier aanmelden voor het congres. We houden je dan tevens middels mail en/of nieuwsbrieven op de hoogte.

NCVGZ

info@ncvgz.nl