PH Proefschriftprijs 2020

OPROEP Tijdens het NCVGZ wordt de Nederlandse Public Health proefschriftprijs uitgereikt. Je kunt tot 1 maart inzenden!

Traditiegetrouw wordt jaarlijks tijdens het Nederlands Congres Volksgezondheid– de Nederlandse Public Health proefschriftprijs uitgereikt. De prijs wordt georganiseerd door het NCVGZ met medewerking van de Nederlandse hoogleraren op het terrein van de public health. Wij nodigen je van harte uit kandidaten aan te dragen!

Voor wie?
De prijs wordt toegekend aan een beginnend onderzoeker die zich op bijzondere wijze verdienstelijk heeft gemaakt bij de wetenschappelijke bestudering van een maatschappelijk probleem, waardoor (op den duur) een bijdrage wordt geleverd aan verbetering van de gezondheidstoestand van de Nederlandse bevolking dan wel specifieke groepen daarbinnen, of aan verbetering van de structuur en het functioneren van (onderdelen van) de Nederlandse gezondheidszorg.


Presentatie op het congres

Tijdens het congres krijgen de vier of vijf hoogst gewaardeerde kandidaten de gelegenheid om hun proefschrift te presenteren. De jury van public health hoogleraren is betrokken bij de beoordeling en organisatie van dit podium. De jury, bestaande uit prof. dr. Menno Reijneveld, prof. dr. Dike van de Mheen en prof. dr. Cordula Wagner, maakt op voorhand de voorselectie en kiest al een definitieve winnaar. De presentatie weegt niet mee in de beoordeling.


Prijs

De prijs bestaat uit een oorkonde en een geldbedrag van € 1500,- te besteden aan studiereis en/of congresbezoek.


Procedure en criteria

 • Bij de beoordeling van de kandidaten let de jury op de kwaliteit en toepasbaarheid van reeds verricht werk. Daarbij wordt gedacht aan een proefschrift dat is verdedigd in de periode tussen de deadline voor inzending voor de vorige prijs en de deadline voor inzending voor de huidige prijs.
 • Kandidaatstelling kan langs twee verschillende wegen plaatsvinden: op voordracht of direct. In beide gevallen dient schriftelijk te worden gemotiveerd waarom de kandidaat in aanmerking komt voor de prijs, en dient het proefschrift van de kandidaat ingestuurd te worden.
 • Alle inzendingen worden vertrouwelijk behandeld.
 • Stukken kunnen tot uiterlijk 1 maart 2020 ingestuurd worden.
 • Op 27 maart ontvangen de kandidaten bericht over de uitslag van de voorselectie van 4/5 kandidaten die mogen presenteren. De uiteindelijke winnaar wordt pas op het congres bekend gemaakt.
 • Manuscripten dienen in 3-voud worden ingediend op onderstaand adres en tevens in elektronische vorm aan info@decongresbalie.nl.
  NCVGZ – p/a deCongresbalie
  T.a.v. Voorzitter Jury PH Proefschriftprijs prof. dr. Menno Reijneveld
  Bredaseweg 108a, sectie 6
  4902 NS Oosterhout

  Wij zien uw inzending graag tegemoet!
 • Deel deze informatie:
 • Facebook Social Share
 • Twitter Social Share
 • Linkedin Social Share