Zet je eindgebruiker centraal in een ‘Living Lab’

Praktijkgericht gezondheidsonderzoek in Living Labs sport en bewegen

Heb jij een (complex) gezondheidsvraagstuk dat je graag praktijkgericht wilt oplossen? Misschien kan een ‘living lab’ de uitkomst bieden!

Een living lab is een leer- en experimenteeromgeving waarin de eindgebruiker centraal staat. Activiteiten van het living lab vinden bijvoorbeeld plaats in de wijk waar de gebruiker woont, werkt, sport en beweegt. Een soort ecosysteem dus!

In deze sessie nemen we je mee in de wereld van ‘living labs’. Hoe kan je het beste een ‘living lab’ opzetten en tot een succes maken? We laten het zien aan de hand van voorbeelden uit de praktijk van sportonderzoek.

Daarnaast zetten we samen de eerste stappen tot het creëren van een living lab. Welke vraagstukken uit jouw beroepspraktijk lenen zich voor een living lab, welke doelgroep staat daarin centraal en welke stakeholders zijn er nodig om het living lab tot een succes te maken? Wellicht komen we samen tot interessante (nieuwe) mogelijkheden.


Voor wie?
Iedereen die meer wil weten over living labs. Van creatie tot implementatie met living lab sport en bewegen als casus.


Wat leer je?
Wat is een living lab, wat is ervoor nodig om een living lab succesvol te maken en hoe kan deze manier van werken ingezet worden om complexe gezondheidsvraagstukken op te lossen?

Werkvorm
Sprekers: Inleiding living labs en best practice van een living lab waar bewegen wordt ingezet als middel.
Workshop: Ga aan de slag met de creatie van een living lab.

  • Deel deze informatie:
  • Facebook Social Share
  • Twitter Social Share
  • Linkedin Social Share