Dromen, denken, durven, doen en doorgaan

Reis om de wereld in 255 minuten ­­

Ga mee op reis langs jezelf en de wereld. Aan de hand van het ervaringsverhaal van een jonge dokter in de vluchtelingenkampen van Lesbos worden een aantal belangrijke thema’s verkend.

Hoe kunnen we moedeloze situaties met nieuwe ogen zien en in positiviteit blijven staan? Hoe kunnen we voor onszelf zorgen, zodat we sterk en krachtig voor deze wereld kunnen zorgen? Hoe zorgen we op een gezonde manier voor een gezonde wereld? En hoe kunnen we vanuit compassie een gemeenschapsgevoel cultiveren dat ons voor elkaar doet zorgen?

De sessies vormen een drieluik waarin we verschillende werelden aan elkaar verbinden: Lesbos en Nederland, evenals onze binnen- en buitenwereld. De eerste sessie gaat over compassie en community. De tweede sessie omvat positieve verandering en in de derde sessie gaat het over persoonlijke veerkracht. 

Trackleider: Hanaâ Benjeddi, blogger, oprichter van de Health Care Leadership Summit, heeft geneeskunde gestudeerd aan de VU, is kinderarts in opleiding en werkt als medisch coördinator voor de Stichting Bootvluchteling op Lesbos.


Deelsessies
1. Compassie en samenleving - 10.30-12.00 uur
In deze sessie onderzoeken we aan de hand van ervaringsverhalen hoe leed van een ander ons raakt en wat selectieve empathie inhoudt. We worden in deze tijd van social media en snel toegankelijk wereldnieuws gemakkelijk geconfronteerd met wereldleed. We staan stil bij automatische denkpatronen en coping mechanismen die we onbewust hebben ontwikkeld om hiermee om te kunnen gaan. We verkennen ook hoe je verdriet, frustratie en boosheid kunt transformeren naar een positieve kracht.

Doel: inspiratie
Werkvorm: masterclass
Verzorgd door: Salmaan Sana

2. Schitterende ogen - 13.45-15.00 uur
Tijd voor verandering! Tijdens deze sessie ontdekken we, aan de hand van een interactieve opzet, hoe we op creatieve wijze antwoord kunnen geven op de complexe vraagstukken die ons raken. Via verschillende werkvormen duiken we dieper in de vluchtelingenthematiek als public health-thema, om vervolgens beginnetjes van oplossingen te genereren.

Doel: co-creatie
Werkvorm: werkatelier
Verzorgd door: Lynn Zebeda

3. Zelfzorg voor de gezondheidszorg - 15.30-17.00 uur
Hoe is het gesteld met de mentale gezondheid van mensen die in de gezondheidszorg werken? “Een betere wereld begint bij onszelf.” Hoe zorgen we goed voor onszelf te midden van deadlines en werkdruk? Schuldgevoel en een focus op de buitenwereld kunnen de overhand krijgen, maar met bewustzijn en praktische vaardigheden kunnen wij onszelf versterken om zo op een veerkrachtige, duurzame en constructieve manier te bouwen aan een betere volksgezondheid.. en daarmee een mooiere wereld! 

Doel: kennis delen
Werkvorm: kennisplein
Verzorgd door: Hanaâ Benjeddi

  • Deel deze informatie:
  • Facebook Social Share
  • Twitter Social Share
  • Linkedin Social Share